Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

športne dejavnosti - IP šport za sprostitev in šport za zdravje

Učenci, ki obiskujemo izbirna predmeta šport za sprostitev in šport za zdravje, smo osvojili vrh Šmarne gore.

tehniški dan - 4. razred

Učenci 4. razreda so se na tehniškem dnevu Zelena tehnologija in trajnostni razvoj pogovarjali o energiji, učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije ter o pametnih napravah in hišah. Sestavili so vetrno elektrarno, spoznali so vir električne energije, vodnike in porabnike, jih povezali

...

Učenci IP gledališki klub v lutkovnem muzeju in lutkovnem gledališču

Učenci, ki letos obiskujemo izbirni predmet gledališki klub, smo se v nedeljo z vzpenjačo popeljali na Ljubljanski grad, kjer smo obiskali Lutkovni muzej. V Lutkovnem gledališču smo si ogledali predstavo Peter Pan.

Veronika, 7. a: Današnji dan mi je bil zelo všeč. Zanimivosti, ki sem si

...

Medgeneracijsko branje

Letos sodelujemo v projektu Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih, ki so namenjena otrokom in najstnikom. Projekt so osnovali pri Društvu Bralna značka v sodelovanju z Javno agencijo za knjige RS. 

V šoli smo oblikovali bralno skupino, ki jo sestavljajo učenci naše šole in

...

tehniški dan - 7. razred

Učenci 7. razreda so obiskali Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.

pomlad v šoli - 4., 5. razred

Tudi k nam je pokukala pomlad. Vsa barvita in cvetoča je pomladila avlo in poskrbela za še bolj veselo vzdušje v prvem nadstropju šole. Razveselila je učence, zaposlene in obiskovalce.


Čufar ima talent

Učenci od 2. do 9. razreda so na izboru Čufar ima talent pokazali svojo skrito nadarjenost.

Petčlanska komisija je izbrala štiri polfinaliste, finalista, ki nas bo zastopal na velikem finalu v Škofji Loki, pa boste izbrali učenci.

...

Tačke pomagačke

V petek nas je obiskala terapevtska psička Mini. V šolski knjižnici se je srečala s tretješolci in jih zavzeto poslušala, ko so ji brali najrazličnejše zgodbe.

Veselimo se ponovnega obiska!

Športni dan - 8., 9. razred

Osmošolci in devetošolci smo šli na pohod v Krnico in smučali v Kranjski Gori.

Športni dan - 4., 5. razred

Učenci 4. in 5. razreda smo bili na športnem dnevu - šli smo na pohod na Orle in smučali v Kranjski Gori.

pustno rajanje

Na pustni torek smo maškare iz 1., 2. in 3. razreda z rajanjem preganjale zimo.

pust.mp4

Noč v šoli - 4., 5. razred

Učenci 4. in 5. razreda smo noč s petka, 3. 2., na soboto, 4. 2., prespali v šoli.

Zvečer smo se odpravili na Ljubljanski grad in tam prebrali nekaj pesmi slovenskih pesnikov. Ko smo se vračali v šolo, smo se ustavili pri Prešernovem spomeniku in recitirali še Prešernove pesmi. 

V

...

Razstava ob slovenskem kulturnem prazniku

Učenci 1. triletja smo ob slovenskem kulturnem prazniku prebrali Prešernovega Povodnega moža, potem pa z zapisi asociacij, povedi in zgodbic z velikimi in malimi tiskanimi ter pisanimi črkami prikazali tudi razvoj pisave od 1. do 3. razreda. Zapise smo popestrili z likovnimi

...

Radi pišemo z roko

Učenci so ob dnevu brez ekranov pobrskali po kuharskih knjigah in skupaj s starši prepisovali recepte za njihove najljubše jedi.

Ob kulturnem prazniku - pesem Dominike Pavlin

LE MI


Slovenščina, jezik naše države,

v njej izražamo ljubezen in svoje težave.

Slovenščina, za katero številni so garali,

da so v šolo jo pripeljali.


Slovenščina je naša značilnost,

a naj ne preslepi nas njena obilnost,

saj jezik je spominov pot,

ki danes bledi iz roda v rod.


Naslednjič

...

Pot knjige: od avtorja do bralca

V januarju smo v šoli gostili razstavo Pot knjige: od avtorja do bralca pisatelja Žige X Gombača in ilustratorja Davida Krančana. Učenci, zaposleni in drugi obiskovalci so tako izvedeli veliko novih in zanimivih informacij o nastanku knjige, o vseh postajah, na katerih se ustavi, preden

...

Eno srce

Odzvali smo se povabilu Zveze prijateljev mladine Slovenije in v sklopu projekta Eno srce okrasili okna knjižnice. 

Prekrasna srca so nastala v okviru interesne dejavnosti pravljice, kjer smo z učenci najprej prebrali dve zgodbici na temo srčnosti in prijateljstva, nato pa ustvarili

...

Otroci iz Vrtca Ledina na obisku

V ponedeljek smo Murenčke iz Vrtca Ledina gostili drugošolci. Srečanje je bilo zelo prijetno.


Otroci iz Vrtca Ledina na obisku

V petek je skupina Zajčki prišla na obisk k učencem 3. razreda. Prebrali smo jim pravljico, potem pa smo jo skupaj ilustrirali.

Otroci iz Vrtca Ledina na obisku

V četrtek so nas, prvošolce, obiskali otroci iz skupine Krtki iz Vrtca Ledina. Skupaj smo okrasili ropotuljico, se igrali in se posladkali. Za spomin smo jim podarili kamenčke prijateljstva. Povabili smo jih tudi na naše šolsko igrišče.

...

Trajnostni izzivi

Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda so imeli med 16. 1. 2023 in 19. 1. 2023 delavnice Trajnostni izzivi, ki so jih spodbujale k zdravi prehrani, trajnostni mobilnosti, športnim aktivnostim in odgovornosti do okolja.

...

Zlato priznanje na tekmovanju Bober

Rok Pirtovšek (9. a) je na državnem tekmovanju v znanju računalništva ACM Bober, ki je potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko, prejel zlato priznanje.

Roku čestitamo za odličen dosežek.

...

Bogdankina šiviljska delavnica

Prva Bogdankina delavnica je za nami. Mlade šivilje smo se za začetek šle matematiko. Narisale smo dva kroga, ju razdelile na četrtine in dobile kroj. Ponovile smo večkratnike števil 2, 3, 4, 6 in 8. Izrezale smo blago in začele šivati. Kaj bo nastalo? To pa bomo pokazale na prihodnji

...

Prvenstvo OŠ Ljubljane v odbojki

Decembra 2022 smo starejše učenke sijajno zastopale šolo na občinskem prvenstvu v odbojki. Zmagale smo v dveh napetih tekmah in se tako uvrstile v občinski polfinale.

Januarja 2023 nam je v polfinalu žal zmanjkalo malo športne sreče za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Vseeno smo zelo

...

Učenci 6. razreda na potepu po Ljubljani

Učenci 6. razreda smo se potepali po Ljubljani. Ogledali smo si našo največjo knjižnico NUK in razstavo o Karlu Destovniku Kajuhu.

Učenci 1. razreda v Mestnem muzeju

Prvošolci smo v Mestnem muzeju spoznavali gospodinjska opravila iz časov naših prababic in pradedkov.

proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter novem letu

Eno srce

Učenci 1. triletja smo se odzvali povabilu Zveze prijateljev mladine. Sodelovali smo v kampanji Eno srce in naša okna okrasili s srci.

Učenci 3. razreda berejo prvošolcem

V tednu otroka smo tretješolci učencem 1. razreda brali pravljice.

Žebljanje

V 4. a in 4. b smo žebljali.

Božično-novoletni bazar

V četrtek, 15. 12., smo starše, babice in dedke povabili na božično-novoletni bazar OŠ Toneta Čufarja. V zameno za prostovoljne prispevkeso lahko dobili izdelke, ki so jih naši učenci ustvarili v predprazničnemčasu. Izkupiček smo namenili šolskemu skladu.

...

novoletne delavnice

V decembru smo na delavnicah izdelovali novoletne okraske, voščilnice in pekli piškote.

Medgeneracijsko sodelovanje

Učenci 3. razreda so z gostjami iz Dnevnega centra aktivnosti za starejše Ajdovščina ustvarjali novoletne voščilnice in okraske.

Priznanje mlademu raziskovalcu

Enej Vrezec, učenec 9. a, je za raziskovalno nalogo Pevska dejavnost gozdnih ptic, s katero je v lanskem šolskem letu osvojil srebrno priznanje, na slavnostni prireditvi na Magistratu prejel še priznanje za najuspešnejše mlade raziskovalce.

...

zima

Učenci 4. in 5. razreda smo zimo spustili tudi v 1. nadstropje šole. Naredili smo nekaj snežakov, zapovedali sovam, naj ostanejo in varujejo modrost, snežinke pa prosili, naj padajo - da bodo drevesa ostala zimsko bela. Bliža se novoletni čas.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Ob dnevu slovenske hrane, 18. novembra, smo pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji je potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. 

Utrinki iz Osilnice

Ponedeljek, 21. 11. 2022

Iz meglene Ljubljane smo se skozi zasneženo pokrajino pripeljali do sončne Osilnice. Po malici smo se namestili v sobe. Med seboj smo si pomagali in poslali postelje. Po zelo okusnem kosilu smo se odpravili na spoznavni sprehod po okolici. Pred večerjo smo igrali

...

Utrinki iz Cerkna

Ponedeljek, 7. 11. 2022

Srečno smo se prebili skozi cerkljansko hribovje in se hitro namestili po sobah.

Po kosilu smo v sončnem vremenu raziskovali Cerkno in okolico, po večerji pa smo šli ob skoraj polni luni na nočni pohod.

Zvečer smo popadali v postelje.

 

...

Tehniški dan - 5. razred

Učenci 5. razreda so obiskali Tehniški muzej Slovenije v Bistri. Podrobneje so si ogledali oddelek tekstila in stkali okrogli obesek.

Jesen

Učenci 4. in 5. razreda smo reciklirali. Čudovito, barvito jesen smo ustvarjali večinoma iz odpadne embalaže. 

Zasaditev dreves na Čufarjevi ulici

Konec oktobra so na Čufarjevi ulici, kjer potekajo obnovitvena dela, začeli saditi nova drevesa.  Prvo je zasadil župan Zoran Janković. Slavnostni dogodek je spremljal nastop naših učencev: povezovala ga je Nina, Lara in Jon sta zaigrala na saksofon in klarinet, Dominika, Kaja in

...

Zbiranje starega papirja

V torek smo zbirali star papir. Kljub slabemu vremenu smo napolnili en petkubični zabojnik. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Naslednja zbiralna akcija bo aprila 2023. Upamo, da bomo takrat lahko papir tudi tehtali.

Drobtinica

Drobtinica je medgeneracijski projekt Rdečega križa, ki osnovnošolske otroke spodbuja k skrbi za starejše, ozavešča o pomenu solidarnosti, humanosti ter trajnostnem delovanju za zdravo in čisto okolje. Z Drobtinico skupaj udejanjamo medgeneracijsko solidarnost.

Letošnja Drobtinica

...

Ljubljanski maraton

Maratonci 1., 2. in 3. razreda so kljub slabemu vremenu premagali svojo tekaško razdaljo. Bravo! Čestitke vsem tekačem!

Varen umik iz šole

V četrtek smo malo po pol enajsti zaslišali alarm. Na srečo je naznanil samo vajo - umik iz šole po potresu. Hitro in varno smo zapustili šolo. Učenci 1., 2. in 3. razreda smo si ogledali še gasilsko vozilo in opremo ter se z gasilci pogovarjali o njihovem delu.

...

Naravoslovni dan - 4., 5. razred

Učenci 4. in 5. razreda smo v planetariju odkrivali in raziskovali vesolje.

Tehniški dan - 6., 7., 8. in 9. razred

Učenci od 6. do 9. razreda so na tehniškem dnevu Robotika in umetna inteligenca programirali in sestavljali kompleksnejše naprave z uporabo elektromotorjev in krmilnikov LEGO, spoznavali so senzorje in njihove vloge pri delovanju robotov in robotiziranih naprav.

Ukvarjali so se z delovanjem

...

Prvenstvo OŠ Ljubljane v jesenskem krosu

Na jesenskem krosu ljubljanskih osnovnih šol so se naši tekmovalci odlično odrezali. Pritekli so kar tri zlate medalje. Predvsem pa so vsi dali vse od sebe in se v duhu fair playa borili do konca. Bravo, naši! Zlatim pa še posebne čestitke!

1. mesto – Jakob Dokl, 4. razred

1. mesto –

...

Učenci 9. razreda na ekskurziji v Posočju

Učenci 9. razreda so v torek, 11. 10., obiskali Kobariški muzej (1. svetovna vojna, soška fronta), spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Posočja in življenje ljudi v teh krajih nekoč in danes ter se vozili z ladjico po Soči.

Športno-likovni tabor na Zelenici

Učenci, ki obiskujemo izbirne predmete šport za sprostitev, šport za zdravje in likovno snovanje, smo oktobrski konec tedna preživeli na športno-likovnem taboru na Zelenici. Povzpeli smo se na Srednji vrh, do koče na Završnici in do Roblekovega doma, spoznavali smo vrvne tehnike varovanja,

...

Utrinki iz Črmošnjic - 2. razred

Ponedeljek, 3. 10. 2022

Dragi starši!

Dopoldan so nas pričakale sončne Črmošnjice in lep dom Lipa, v katerem smo se namestili po sobah. Po dobrem kosilu smo popoldan preživeli v gozdu in se spremenili v gozdne detektive. Veverici smo pomagali pogrniti in obložiti mizo ter ji zaželeli

...

Srečanje Mreže UNESCO ASPnet

Srečanje Mreže UNESCO ASPnet: projekt Dediščina v rokah mladih – mladi posvojijo spomenik

V petek, 30. 9. 2022, je bilo v Semiču srečanje Mreže UNESCO ASPnet, ki sta se ga udeležila Lara Godina in Rok Pirtovšek iz 9. razreda z mentorico Majdo Jurkovič.

V okviru projekta Dediščina v

...

Tehniški dan - 9. razred

Učenci 9. a in 9. b so na dnevih elektrotehnike v muzeju v Bistri spoznali številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih  letalih, avtomatski diagnostiki, programiranju

...

Dan slovenskega športa - športni dan

Na športnem dnevu na dan slovenskega športa so učenci od 4. do 9. razreda izbiralimed petimi vsebinami:

·        nogomet, med dvema ognjema, priprava zdravega obroka, priprava razstave na temo slovenski šport v

...

Peš od doma do šole

V petek, 23. 9. 2022, smo na dan slovenskega športa izvedli projekt Peš od doma do šole, na katerega so bili povabljeni učenci, starši in zaposleni šole.

Zjutraj smo učiteljice z zastavicami okrasile klančino, prižgale glasbo, pripravile jabolka in plakate. Učenci so prihajali v šolo

...

Plezanje v Tivoliju - 3. razred

Tretješolci smo obiskali Plezališče Tivoli, kjer smo se preizkusili na različnih progah. Zelo nam je bilo všeč. Najbolj nas je navdušila inštruktorica Anja, ki je v steni plezala le z rokami.

Kolesarski krog

Učenke 6. razreda – kolesarke so v spremstvu mentorice prometne vzgoje prevozile en»izobraževalni krog«, ki vključuje 10 izobraževalnih točk, kjer so inštruktorji – prometni strokovnjaki iz AMD Moste, Avtošole, AMZS, Top STIL, Velo, mestniredarji, policisti… svetovali ter

...

Prvenstvo OŠ Ljubljane v atletiki

Na ekipnem občinskem prvenstvu v atletiki so se naši tekmovalci odlično odrezali. Učenci so osvojili 4. mesto, učenke pa 5. mesto.

Čestitamo!

Živim ples

Učenci 3., 4. in 5. razreda smo v šolski telovadnici zaplesali na enourni plesni delavnici »Živim ples«. Plesni učitelji Kazine so nas v evropskem tednu mobilnosti spodbudili k zdravemu, trajnostnemu načinu življenja.

Jesenski kros

Učenci 1., 2. in 3. razreda smo tekli na jesenskem krosu na Ljubljanskem gradu. Po športnem dnevu smo bili veseli, ponosni in tudi malo utrujeni.

Prvi šolski dan - 1. razred

V šoli so nas sprejele učiteljice in ravnateljica. Spoznali smo sošolce in sošolke ter prvič sedeli v učilnici. Izdelovali smo kronice iz papirja, v knjižnici pa smo poslušali pravljico.