Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

Tradicionalni slovenski zajtrk

Ob dnevu slovenske hrane, 18. novembra, smo pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji je potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. 

Utrinki iz Cerkna

Ponedeljek, 7. 11. 2022

Srečno smo se prebili skozi cerkljansko hribovje in se hitro namestili po sobah.

Po kosilu smo v sončnem vremenu raziskovali Cerkno in okolico, po večerji pa smo šli ob skoraj polni luni na nočni pohod.

Zvečer smo popadali v postelje.

 

...

Bogdankina šiviljska delavnica

Prva Bogdankina delavnica je za nami. Mlade šivilje smo se za začetek šle matematiko. Narisale smo dva kroga, ju razdelile na četrtine in dobile kroj. Ponovile smo večkratnike števil 2, 3, 4, 6 in 8. Izrezale smo blago in začele šivati. Kaj bo nastalo? To pa bomo pokazale na prihodnji

...

Tehniški dan - 5. razred

Učenci 5. razreda so obiskali Tehniški muzej Slovenije v Bistri. Podrobneje so si ogledali oddelek tekstila in stkali okrogli obesek.

Jesen

Učenci 4. in 5. razreda smo reciklirali. Čudovito, barvito jesen smo ustvarjali večinoma iz odpadne embalaže. 

Zasaditev dreves na Čufarjevi ulici

Konec oktobra so na Čufarjevi ulici, kjer potekajo obnovitvena dela, začeli saditi nova drevesa.  Prvo je zasadil župan Zoran Janković. Slavnostni dogodek je spremljal nastop naših učencev: povezovala ga je Nina, Lara in Jon sta zaigrala na saksofon in klarinet, Dominika, Kaja in

...

Zbiranje starega papirja

V torek smo zbirali star papir. Kljub slabemu vremenu smo napolnili en petkubični zabojnik. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Naslednja zbiralna akcija bo aprila 2023. Upamo, da bomo takrat lahko papir tudi tehtali.

Drobtinica

Drobtinica je medgeneracijski projekt Rdečega križa, ki osnovnošolske otroke spodbuja k skrbi za starejše, ozavešča o pomenu solidarnosti, humanosti ter trajnostnem delovanju za zdravo in čisto okolje. Z Drobtinico skupaj udejanjamo medgeneracijsko solidarnost.

Letošnja Drobtinica

...

Na Šmarni gori

Učenci, ki obiskujemo izbirna predmeta šport za sprostitev in šport za zdravje, smo osvojili vrh Šmarne gore.

Ljubljanski maraton

Maratonci 1., 2. in 3. razreda so kljub slabemu vremenu premagali svojo tekaško razdaljo. Bravo! Čestitke vsem tekačem!

Varen umik iz šole

V četrtek smo malo po pol enajsti zaslišali alarm. Na srečo je naznanil samo vajo - umik iz šole po potresu. Hitro in varno smo zapustili šolo. Učenci 1., 2. in 3. razreda smo si ogledali še gasilsko vozilo in opremo ter se z gasilci pogovarjali o njihovem delu.

...

Naravoslovni dan - 4., 5. razred

Učenci 4. in 5. razreda smo v planetariju odkrivali in raziskovali vesolje.

Tehniški dan - 6., 7., 8. in 9. razred

Učenci od 6. do 9. razreda so na tehniškem dnevu Robotika in umetna inteligenca programirali in sestavljali kompleksnejše naprave z uporabo elektromotorjev in krmilnikov LEGO, spoznavali so senzorje in njihove vloge pri delovanju robotov in robotiziranih naprav.

Ukvarjali so se z delovanjem

...

Prvenstvo OŠ Ljubljane v jesenskem krosu

Na jesenskem krosu ljubljanskih osnovnih šol so se naši tekmovalci odlično odrezali. Pritekli so kar tri zlate medalje. Predvsem pa so vsi dali vse od sebe in se v duhu fair playa borili do konca. Bravo, naši! Zlatim pa še posebne čestitke!

1. mesto – Jakob Dokl, 4. razred

1. mesto –

...

Učenci 9. razreda na ekskurziji v Posočju

Učenci 9. razreda so v torek, 11. 10., obiskali Kobariški muzej (1. svetovna vojna, soška fronta), spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Posočja in življenje ljudi v teh krajih nekoč in danes ter se vozili z ladjico po Soči.

Športno-likovni tabor na Zelenici

Učenci, ki obiskujemo izbirne predmete šport za sprostitev, šport za zdravje in likovno snovanje, smo oktobrski konec tedna preživeli na športno-likovnem taboru na Zelenici. Povzpeli smo se na Srednji vrh, do koče na Završnici in do Roblekovega doma, spoznavali smo vrvne tehnike varovanja,

...

Učenci 3. razreda berejo prvošolcem

V tednu otroka so tretješolci učencem 1. razreda brali pravljice.

Utrinki iz Črmošnjic - 2. razred

Ponedeljek, 3. 10. 2022

Dragi starši!

Dopoldan so nas pričakale sončne Črmošnjice in lep dom Lipa, v katerem smo se namestili po sobah. Po dobrem kosilu smo popoldan preživeli v gozdu in se spremenili v gozdne detektive. Veverici smo pomagali pogrniti in obložiti mizo ter ji zaželeli

...

Srečanje Mreže UNESCO ASPnet

Srečanje Mreže UNESCO ASPnet: projekt Dediščina v rokah mladih – mladi posvojijo spomenik

V petek, 30. 9. 2022, je bilo v Semiču srečanje Mreže UNESCO ASPnet, ki sta se ga udeležila Lara Godina in Rok Pirtovšek iz 9. razreda z mentorico Majdo Jurkovič.

V okviru projekta Dediščina v

...

Tehniški dan - 9. razred

Učenci 9. a in 9. b so na dnevih elektrotehnike v muzeju v Bistri spoznali številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih  letalih, avtomatski diagnostiki, programiranju

...

Dan slovenskega športa - športni dan

Na športnem dnevu na dan slovenskega športa so učenci od 4. do 9. razreda izbiralimed petimi vsebinami:

·        nogomet, med dvema ognjema, priprava zdravega obroka, priprava razstave na temo slovenski šport v

...

Peš od doma do šole

V petek, 23. 9. 2022, smo na dan slovenskega športa izvedli projekt Peš od doma do šole, na katerega so bili povabljeni učenci, starši in zaposleni šole.

Zjutraj smo učiteljice z zastavicami okrasile klančino, prižgale glasbo, pripravile jabolka in plakate. Učenci so prihajali v šolo

...

Plezanje v Tivoliju - 3. razred

Tretješolci smo obiskali Plezališče Tivoli, kjer smo se preizkusili na različnih progah. Zelo nam je bilo všeč. Najbolj nas je navdušila inštruktorica Anja, ki je v steni plezala le z rokami.

Kolesarski krog

Učenke 6. razreda – kolesarke so v spremstvu mentorice prometne vzgoje prevozile en»izobraževalni krog«, ki vključuje 10 izobraževalnih točk, kjer so inštruktorji – prometni strokovnjaki iz AMD Moste, Avtošole, AMZS, Top STIL, Velo, mestniredarji, policisti… svetovali ter

...

Prvenstvo OŠ Ljubljane v atletiki

Na ekipnem občinskem prvenstvu v atletiki so se naši tekmovalci odlično odrezali. Učenci so osvojili 4. mesto, učenke pa 5. mesto.

Čestitamo!

Živim ples

Učenci 3., 4. in 5. razreda smo v šolski telovadnici zaplesali na enourni plesni delavnici »Živim ples«. Plesni učitelji Kazine so nas v evropskem tednu mobilnosti spodbudili k zdravemu, trajnostnemu načinu življenja.

Jesenski kros

Učenci 1., 2. in 3. razreda smo tekli na jesenskem krosu na Ljubljanskem gradu. Po športnem dnevu smo bili veseli, ponosni in tudi malo utrujeni.

Prvi šolski dan - 1. razred

V šoli so nas sprejele učiteljice in ravnateljica. Spoznali smo sošolce in sošolke ter prvič sedeli v učilnici. Izdelovali smo kronice iz papirja, v knjižnici pa smo poslušali pravljico.