Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

V petek, 10. 3. 2023, je bilo v šoli drugo srečanje učencev in članic Dnevnega centra aktivnosti za starejše Ljubljana. Pogovarjali smo se o knjigi z naslovom Spričevalo, ki jo je napisal Slavko Pregelj.

Sporočilo Preglove knjige smo povezali z nauki, ki jih najdemo v knjigi Težave in sporočila psička Pafija (P. Kovač).

... Vse to je opazoval majhen majceni mravljinec po imenu Drobni. On je imel o tem čisto svoje mnenje, ki ga je tudi povedal: "Jej, jej! Če nekomu rečeš, da je nesramen, postane v resnici nesramen. Ljube živali, kaj ne vidite tega?"

Letos sodelujemo v projektu Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih, ki so namenjena otrokom in najstnikom. Projekt so osnovali pri Društvu Bralna značka v sodelovanju z Javno agencijo za knjige RS. 

V šoli smo oblikovali bralno skupino, ki jo sestavljajo učenci naše šole in uporabniki dnevnega centra aktivnosti za starejše. Prvič smo se srečali v petek, 16. decembra 2022. Pogovarjali smo se o knjigi Preživetje Igorja Karlovška.

Zelo mi je bilo zanimivo, ker smo vsi imeli različno mnenje o knjigi in ker smo knjigo primerjali s pravim življenjem. Všeč mi je bilo, ker smo spoznali starejše ljudi. (Pavle, 6. b)

Bilo mi je všeč, saj se rada družim s starejšimi. Všeč mi je bilo vprašanje ALI SE ŽELITE DOKAZATI STARŠEM? (Mila, 6. b)

Današnje srečanje mi je bilo zelo všeč. Pogovarjali smo se o knjigi in zelo mi je bilo  zanimivo slišati, kako so ostali gledali na to zgodbo. Vsi so imeli o knjigi drugačno mnenje. Zelo zanimivo je bilo tudi to, da smo si vsi like predstavljali drugače. Knjiga se mi je zdela zanimiva, le ugrabitev je bila vrinjena. Jedli smo piškote in pili čaj. (Lucija, 6. b)