Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

najboljši športniki šole

Učenci in učenke, ki so se najbolje odrezali na šolskih športnih tekmovanjih, so se pomerili v paintballu in preživeli čudovito dopoldne v naravi.

proslava ob dnevu državnosti in koncu šolskega leta

Učenci predmetne stopnje so pripravili proslavo ob državnem prazniku in koncu šolskega leta. Na njej so se predstavili Čufarjevi talenti, gospa ravnateljica pa nam je čestitala za uspešno končano šolsko leto in zaželela prijetne počitnice.

...

Utrinki z Vojskega

Vojsko, junij 2024

https://we.tl/t-kcKx9gpGsy 


Ponedeljek, 17. 6. 2024

Na poti na Vojsko smo se ustavili v Idriji. Ogledali smo si Antonijev rov in spoznali dediščino Idrije. Po kosilu smo si ogledali Snežno jamo, po večerji pa smo se sprehodili po Vojskem.

...

Jakob državni prvak v akvatlonu

Jakob Dokl (5. a) je zmagal na državnem tekmovanju osnovnih šolo v akvatlonu in postal državni prvak.

Petošolci na ekskurziji

Učenci 5. razreda so si ogledali Postojnsko jamo in Predjamski grad.

video-Postojnska jama

planinec Tonček

Junija smo šli na pohod na Orle.

odhod devetošolcev

V petek smo učence 9. razreda z aplavzom pospremili iz šole in jim zaželeli veliko uspeha na njihovih novih poteh.

Utrinki iz Spuhlje

Ponedeljek, 10. 6. 2024

Na Ptuju in v Gorišnici.

valeta

Devetošolci so z mladostno energijo pripravili izvirno prireditev, s katero so se poslovili od osnovne šole.

devetošolci na raftingu in pikniku

Učenci 9. razreda so se ob koncu osnovnošolskega šolanja z raftom spustili po Savi od Medvod do Broda, kjer so se zabavali na pikniku.

Lonček, kuhaj

Letos smo obudili interesno dejavnost Lonček, kuhaj. V prvi delavnici smo pripravili sladko in slano pecivo, junija pa smo pekli mini pite z vanilijevo kremo in gozdnimi sadeži..

Po Prešernovih stopinjah

Osmošolci so obiskali Prešernovo Vrbo in Kranj.

Prvenstvo OŠ Ljubljane v košarki 3 : 3

Z enim porazom in eno zmago v skupinskem delu so fantje nadaljevali s tekmami, a žal v sicer zelo napetem obračunu izpadli v četrtfinalu.

Utrinki z Medvedjega Brda

Ponedeljek, 20. 5. 2024

Udobno smo se namestili v naše sobe. Popoldne smo preživelina travniku, iskali travniške živali, slikali z rastlinami, prisluhnili zvokomtravnika in ustvarili prav posebno travniško sliko na nalepko. Dan smozaključili z večernim sprehodom.

 

...

medgeneracijske delavnice

V podaljšanem bivanju petošolci letos aktivno sodelujejo v medgeneracijskih delavnicah, ki jih izvaja Zavod Aktivna starost. Spoznavajo razlike in podobnosti med življenjem nekoč in danes. Tokrat je gospa Mateja učencem predstavila ljudska glasbila in ljudske pesmi.

Bilo mi je všeč, ker

...

tekmovanje v finančni pismenosti

Tekmovanja v finančni pismenosti na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, ki ga je organiziral časnik Finance, so se udeležili Jon Lenarčič (8. razred) ter Ana Javorič Sousa in Vesna Müller (9. razred). Po tekmovanju so se udeležili okrogle mize in različnih delavnic: 

- Dijaško in

...

Športne igre mladih

Učenci 3. razreda so se 6. maja 2024 udeležili odprtja Plazma športnih iger mladih 2024, ki so potekale pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja in ob podporivodilnih športnih institucij (UEFA, FIFA ...). Na Kongresnem trgu so se pomerili v igri med dvema ognjema in teku na 60 m. Z

...

uspešni plesalki

Varvara (7. a) in Olha (9. a) sta s plesno skupino Ples Plus postali državni prvakinji v kategoriji YTCJ na državnem prvenstvu CZS 2024.

 Čestitamo!

Unesco ima talent

V ŠD Trata se je odvijalo zaključno srečanje Unesco ima talent. Na zabavni prireditvi so se predstavili učenci s talenti v različnih žanrih in spretnostih. Našo šolo je zastopal Čufarjev talent Jurij Malej z igranjem na čelo.


Jurij je bil eden od osmih prijavljenih na avdicijo

...

glasbena in likovna delavnica - 4. razred

Učenci 4. a in 4. b so v Groharjevi hiši v Sorici pripravili koncert in se učili risati s svinčnikom ter senčiti.

Bogdankina šiviljska delavnica

Na drugi delavnici 23. novembra smo mlade šivilje izdelale novoletne mošnjičke.

Gremo na kolo - 5. razred

Utrinki s kolesarskega usposabljanja petošolcev v izvedbi KD Rog.

naravoslovni dan - 7. razred

Učenci 7. razreda so v živalskem vrtu spoznavali živalske organizme.

peš od doma do šole

Tudi letos smo ob svetovnem dnevu zdravja organizirali projekt PEŠ OD DOMA DO ŠOLE, h kateremu smo povabili učitelje, učence in njihove starše. 

Petkovo sončno pomladno jutro nas je povabilo, da smo aktivno začeli dan. Učiteljice so okrasile klančino in vhod v šolo z zastavicami in

...

medgeneracijsko branje

Tretje letošnje srečanje v okviru projekta Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih je bilo v torek, 2. 4. 2024. Pogovarjali smo se o knjigi Janje Vidmar Elvis Škorc.

Svetleča sovica

Učenci 4. razreda so na elektronski tekstilni delavnici izdelali atraktiven modni dodatek: tekstilno zapestnico - sovico z očmi, v katerih so LED diode, ki svetijo v različnih barvah. 

Seznanili so se z osnovami elektronike in odkrivali, kaj je tokokrog/vezje, kaj ga sestavlja in kako

...

Sergej državni prvak v skokih z male prožne ponjave

Na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave, ki je potekalo v Brežicah, je Sergej Aškerc postal državni prvak v kategoriji starejši dečki.

Čestitamo Sergeju in mentorici Neži Kokalj!

...

Prvošolci v Narodni galeriji

Učenci 1. razreda so obiskali Narodno galerijo. Iz pravljičnega Galovegasveta jih je zelena skrinja s ključnimi predmeti vodila do različnih umetnin v galerijskih prostorih. Učenci so opazovali umetnine, pogledalipa so tudi v Galovo sobo, kjer se Galu porajajo najbolj zelene misli. Na koncu

...

Utrinki iz Seče

Ponedeljek, 26. 2. 2024

Kljub slabemu vremenu smo se preizkusili v slepi hoji skozi ovire v Forma vivi vse do obale, kjer nas je pričakal čudovit razgled.

osmošolci na ekskurziji

Učenci 8. razreda so v Premogovniku Velenje spoznavali pridobivanje premoga, delo rudarjev v rovih 160 m pod zemljo, rudarsko tradicijo in bivanjsko kulturo rudarjev, v muzeju na Velenjskem gradu pa so si ogledali afriško zbirko mask in lutk ter izpopolnili svoje znanje o

...

Pustno rajanje

Na pustni torek smo maškare iz 1., 2. in 3. razreda pregnale zimo.

Davčno opismenjevanje mladih - 9. razred

Učenci 9. razreda so bili udeleženci projekta Davčno opismenjevanje mladih, ki ga je pripravilo Ministrstvo za finance RS. Višjafinančna svetovalka inšpektorica Julija Petrc se je z učenci pogovarjala o zgodovinidavkov, o tem, zakaj so davki in kdo jih določa, kaj nam omogočajo, o delu

...

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Ob Prešernovem dnevu smo pripravili razstavo.

Vsem želimo lep kulturni praznik!

zimski športni dan

Četrtošolci in petošolci so v torek, učenci 7., 8. in 9. razreda pa v sredo smučali v Kranjski Gori.

gibalna urica

Pred vpisom v 1. razred smo za bodoče prvošolke in prvošolce pripravili gibalno urico.

obisk RTV Slovenija

Učenci, ki obiskujemo IP šolsko novinarstvo, smo obiskali RTV Slovenija. Spoznali smo novinarje Infodroma, ki so nam pokazali, katere vsebine bodo na sporedu ta teden, ter nas vprašali, kaj menimo o oddaji. Nato smo šli v MMC. Izvedeli smo, da imajo kar 8 televizijskih programov in 5 radijskih

...

Otroci iz Vrtca Ledina na obisku v 3. razredu

V četrtek so na obisk v šolo prišli otroci iz skupine Hruška. Prebrali smo jim zgodbico Vide Brest Prodajamo za gumbe. Skupaj smo na drevo narisali, kaj je otrokom pričaral čarovnik Ujtata. Za spomin smo jim dali gumbe za srečo, ki smo jih izdelali tretješolci.

...

Otroci iz Vrtca Ledina na obisku v 1. razredu

V ponedeljek in sredo so nas obiskali otroci iz vrtca Ledina, skupini Murenček in Krtek. Pogostili smo jih s piškoti, jim prebrali pravljico, skupaj smo naredili spominek in se igrali. Lepo smo se imeli.

prvošolci v Mestnem muzeju Ljubljana

V sredo, 10. januarja, smo prvošolci obiskali Mestni muzej. Tam smo spoznali gospo Magdaleno in ji pomagali pri urejanju njenega doma. Tako smo ji priskočili na pomoč pri likanju, pranju perila, šivanju gumbov, čiščenju čevljev, ribanju tal, mletju kave in orehov ter peki piškotov.

...

proslava ob prazniku

Učenci 1., 2. in 3. razreda so pripravili prisrčno proslavo, s katero smo se spomnili dneva samostojnosti in enotnosti in se poslovili od leta 2023.

druženje pod lampijoni

Ljubljanski osnovnošolci smo za novo leto spet okrasili park Zvezda. Učence, ki so izdelali lampijon, je župan povabil na kratko prireditev, pogostitev in ogled krasitve.

srečanje z robotki

Ekipa Inštituta 4.0 je za učence 1., 2. in 3. razreda ter učence, ki obiskujemo NIP računalništvo., pripravila srečanje z robotki. Vodja ekipe Matej nam je s sodelavcem predstavil področje robotike in programiranja za otroke.

novoletni bazar

V četrtek, 14. 12., smo pripravili novoletni bazar. Na stojnicah smo ponujali ročno izdelane okraske in darilca ter slastne piškote.

Hvala vam za obisk in prispevke.

tehniški dan - 6. do 9. razred

Na novoletnih delavnicah smo pekli piškote in izdelovali okraske.

tekmovanje v akrobatiki

V petek, 24. novembra, so se učenke in učenci naše šole udeležili polfinalne tekme v akrobatiki. Na tekmovanju v Škofji Loki je nastopilo več kot 300 učencev iz osrednje Slovenije.

Naši tekmovalci so prikazali sestave iz poljubnih in obveznih prvin. Zelo lepo so zastopali našo šolo in

...

TOM nahrbtnik

TOM TELEFON je nastal je predvsem kot čustvena opora otrokom in mladostnikom, ki se v procesu odraščanja srečujete z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupate svoje težave ali ji prosite za nasvet in

...

vrstniški mediatorji

obletnica rojstva Toneta Čufarja

V torek, 14. novembra, smo se spomnili 118. obletnice rojstva Toneta Čufarja, po katerem se imenuje tudi naša šola. Ob tej priložnosti smo učenci 4. a in 4. b pripravili manjšo razstavo in kratko proslavo po šolskem radiu.

Čufarjeva četrt

Ustvarjalnost učencev 4. in 5. razreda je zgradila Čufarjevo četrt v avli v 1. nadstropju šole.

Ljubljanski maraton

V soboto, 21. 10., smo spet tekli na Ljubljanskem maratonu. Naši tekači so se na šolskih tekih odlično odrezali, saj so vsi uspešno pritekli v cilj. Še posebej pa čestitamo Kajetanu, ki je bil 1. med ljubljanskimi osnovnošolci in 3. med vsemi v državi. Bravo!

...

Utrinki iz Dobrljevega

Ponedeljek, 9. 10. 2023

Po prijetni vožnji na Prvine smo se udobno namestili v lepih sobah s kopalnicami. Po dobrem kosilu smo popoldan preživeli v naravi. Postali smo umetniki in ustvarili gozdne slike, iz katerih je nastala prava galerija. Nato smo se spremenili v režiserje, scenariste,

...

naravoslovni dan - 6. razred

Šestošolci so obiskali Arboretum Volčji Potok.

Evropski teden mobilnosti

V letošnjem tednu mobilnosti smo učenci 3., 4. in 5. razreda v šolski telovadnici zaplesali na delavnici Živim ples na glasbo skupine Joker Out pod vodstvom plesne šole Kazina. Štiri učenke 6. razreda pa so se udeležile kolesarskega kroga po centru mesta. Na devetih

...

obisk Drame

Učenci, ki obiskujejo IP gledališki klub, so si ogledali SNG Drama. Pokukali so v zaodrje gledališča in spoznali, kaj vse je potrebno postoriti, preden si gledalci ogledajo predstavo.

Športno-likovni tabor na Krvavcu

Učenci, ki obiskujemo izbirne predmete šport za sprostitev, šport za zdravje in likovno snovanje, smo septembrski konec tedna preživeli na športno-likovnem taboru na Krvavcu. Povzpeli smo se na bližnje vrhove, opazovali gore skozi fotografski objektiv, spoznavali smo vrvne tehnike

...

Prvi šolski dan

V šoli so nas sprejele učiteljice in ravnateljica, pozdravila sta nas tudi Neža in Matej Dominik iz 9. razreda. Ogledali smo si predstavo Vidkova srajčica, spoznali smo sošolce in sošolke ter prvič sedeli v učilnici.

Čipkarski kongres

V prvem tednu avgusta je v Novi Gorici potekal največji in najpomembnejši čipkarski dogodek na svet - 20. svetovni kongres mednarodne organizacije OIDFA. Med razstavljavci iz 27 držav je na razstavi MP3 čipke - zgodbe onkraj čipk s svojim izdelkom sodelovala tudi naša učiteljica Majda

...