Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

Četrtek, 12. 10. 2023

Tudi četrtkovo jutro je bilo sončno in nasmejano. Danes smo plezali na visoko smreko in se igrali v naravi. Popoldan smo poslušali in opazovali naravo ter se sprehajali med drevesi. Kot se spodobi za zaključek bivanja v naravi, smo se zvečer predali plesnim ritmom in nato prisluhnili pravljici za lahko noč. Tudi danes zvečer sta nas obiskali večerni vili, nas pobožali in zaželeli lepe sanje!

Dragi starši, jutri nas okoli pol treh pričakajte pred šolo. Komaj čakamo, da se objamemo!

Vaši otroci z učiteljicama

Sreda, 11. 10. 2023

Zbudili smo se v sončno sredino jutro. Kaj pa vi? 

Pot nas je vodila na Čemšeniško planino. Na cilju smo pojedli zasluženo malico in kljub naporni poti nam je ostalo nekaj energije za igro. Popoldan smo se preizkušali v vožnji s skiroji in iskali dragocen zaklad. Seveda smo ga našli. Večer smo zaključili z druženjem in timskimi igrami. Večerni vili sta nam zaželeli lahko noč in nas posuli s čarobnim prahom za lepe sanje.

Dragi starši, mislimo na vas,

vaši otroci

Torek, 10. 10. 2023

Danes je bil poseben dan, saj smo imeli v naši družbi slavljenca. Sošolec je praznoval rojstni dan, zato smo že jutro začeli s pesmijo. Po zajtrku smo spoznali škrata Perkmandeljca, ki je nekoč nagajal rudarjem, mi pa smo zanj v gozdu postavili hišice. Po malici smo izdelali vremenske sovice. Čudovito so nam uspele! Popoldan smo reševali matematične gozdne naloge. Dan smo zaključili ob tabornem ognju s čarovnijami in pesmimi.

Dragi starši, preživeli smo krasen dan z našima učiteljicama!

Vaši otroci

Ponedeljek, 9. 10. 2023

Po prijetni vožnji na Prvine smo se udobno namestili v lepih sobah s kopalnicami. Po dobrem kosilu smo popoldan preživeli v naravi. Postali smo umetniki in ustvarili gozdne slike, iz katerih je nastala prava galerija. Nato smo se spremenili v režiserje, scenariste, producente in snemali svoje filme, v katerih so nastopali predmeti iz gozda. Komaj čakamo, da si jih ogledamo na velikem platnu. 

Lačni smo povečerjali mlečno kašo, nato smo se odpravili na nočni sprehod z lučkami in se zvečer, po skupni pravljici za lahko noč, zazibali v sanje.

Dragi starši, lepo se imamo!

Vaši otroci z učiteljicama