Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

Četrtek, 29. 2. 2024

Dopoldne smo se odpravili na turistični sprehod do Portoroža ter s kolesom ob solinah vse do hrvaške meje. Po kosilu smo se sprostili ob šivanju vrečk z dišavnicami in ščepcem modrosti. Izbirali smo med sivko, rožmarinom, citronko in žajbljem. Sledile so socializacijske igre na igrišču in večerja. Vrhunec večera so bile predstavitve sob, kjer smo se izkazali z različnimi talenti in nekaj plesa.

Sreda, 28. 2. 2024

Dopoldan smo preživeli na izletu z ladjico do Izole. Na poti smo srečali družino delfinov. Ogledali smo si mestno jedro in se posladkali s sladoledom. Po kosilu smo raziskovali obalo in našli kar nekaj morskih organizmov. Preizkusili smo tudi veščine komunikacije in sodelovanja prek zabavnih socializacijskih iger. Pred spanjem pa smo spoznali sprostitvene tehnike in se pomerili v družabnih igrah. 

delfinja družina.mp4

Torek, 27. 2. 2024

Dan smo začeli z jutranjo telovadbo, zajtrkom in pohodom do solin. Spoznali smo značilnosti tradicionalne pridelave soli in kupili spominke v trgovinici. Po kosilu sta sledili dejavnosti preživetje v naravi, pri kateri smo postavljali bivake, in peka sardel, kjer smo se naučili očistiti in speči sardele na žaru, po večerji pa še zabavne športne igre na igrišču.

Ponedeljek, 26. 2. 2024

Kljub slabemu vremenu smo se preizkusili v slepi hoji skozi ovire v Forma vivi vse do obale, kjer nas je pričakal čudovit razgled.