Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

Četrtek, 20. 6. 2024

Četrtek smo začeli z jutranjo telovadbo in pripravo na kosilo. Naredili smo odlične idrijske žlikrofe, ki smo jih z užitkom zmazali. Po kosilu smo v bližnjem gozdu izdelovali zavetišča in si ogledali nogometno tekmo. Po obil ni večerji smo zakurili ogenj, zapeli nekaj pesmic in spekli slastne hrenovke. Ne smemo pozabiti na povezovalne igrice, ki smo se jih igrali. Če bo čas, bomo tudi zaplesali.

Jutri bomo v Ljubljano prišli okoli 15. ure.

Sreda, 19. 6. 2024

Tretji dan je za nami. Dopoldne smo plezali in streljali z lokom, popoldne pa iskali živo srebro in se urili v orientaciji. Tudi klekljali smo v družbi domskih živali. Seveda smo imeli tudi nekaj prostega časa. Pred spanjem pa smo še malo razgibali naše možgane z miselnimi igrami.

Torek, 18. 6. 2024

Za nami je vznemirljiv pohod do slapov Gačnika. Za večerjo smo si pripravili zelševko in ocvirkovco ter postopek za izdelavo žlikrofov iz narečja prevedli v knjižni jezik. Zdaj nas čakajo še nagajive igre.

Lepo se imamo.

Vojsko, junij 2024

https://we.tl/t-kcKx9gpGsy 


Ponedeljek, 17. 6. 2024

Na poti na Vojsko smo se ustavili v Idriji. Ogledali smo si Antonijev rov in spoznali dediščino Idrije. Po kosilu smo si ogledali Snežno jamo, po večerji pa smo se sprehodili po Vojskem.