Dobrodošli na spletni strani OSNOVNE ŠOLE TONETA ČUFARJA

Na šolskem tekmovanju v znanju Vesele šole so Ivan Javornik (5. razred), Vida Javornik in Olivija Pirc Hrepevnik (7. razred) ter Petra Zorman (8. razred) osvojili srebrno priznanje. 

Ivan Javornik, Vida Javornik in Olivija Pirc Hrepevnik so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v sredo, 10. 4., v OŠ Ledina. (mentorica Eva Bišćan).


Na šolskem tekmovanju v znanju nemščine so tekmovali trije učenci 9. razreda: Neža Krivec, Andrej Kotnik in Zoja Zajc. Vsi trije so osvojili bronasto priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje. Andrej Kotnik in Zoja Zajc sta prejela srebrno priznanje (mentorica Natalija Rajh).


Na šolskem tekmovanju v znanju zgodovine (mentorica Bernarda Novak Obal) so Martin Mlakar (8. b), Andrej Kotnik (9. a), Vesna Horvat in Zoja Zajc (9. b) osvojili bronasto priznanje.

Vesna Horvat in Andrej Kotnik sta se uvrstila na državno raven tekmovanja, kjer sta oba prejela zlato priznanje. Vesna je dosegla 3. mesto v državi.


 

Šolskega tekmovanja v znanju fizike (mentorica Sonja Koželj) se je udeležilo 13 učencev 8. razreda in 14 učencev 9. razreda.

Priznanje Čmrlj so osvojili Vesna Horvat, Ruben Komac, Andrej Kotnik in Tevž Trdan (9. razred) ter Petra ZormanJon LenarčičBine Jurman in Mila Vute (8. razred). 

Na področno tekmovanje se je uvrstilo 6 tekmovalcev: Vesna Horvat, Petra Zorman, Ruben KomacAndrej Kotnik, Jon Lenarčič in Bine Jurman.


 

Na šolskem tekmovanju v znanju slovenščine je tekmovalo 8 učencev 8. razreda in 3 učenci 9. razreda. Bronasto Cankarjevo priznanje so prejeli Mirjam Nabergoj in Mila Vute (8. razred) ter Urban Kališek in Brina Planinc Zakonjšek (9. razred). Mirjam Nabergoj in Brina Planinc Zakonjšek sta se uvrstili na regijsko tekmovanje (mentorica Zdenka Ferenc).


Na prvenstvu OŠ Ljubljane v košarki so se naši tekmovalci iz 6. in 7. razreda z dvema zmagama proti OŠ Poljane in OŠ Vodmat uvrstili v naslednji krog tekmovanja (mentor Aljaž Bednar).

Na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave v Brežicah je Sergej Aškerc postal državni prvak v kategoriji starejši dečki (mentorica Neža Kokalj).


Na polfinalnem državnem tekmovanju v skokih z male prožne ponjave je Sergej Aškerc zmagal v kategoriji starejši dečki (mentorica Neža Kokalj).


Učenci naše šole so na prvenstvu OŠ Ljubljane v skokih na mali prožni ponjavi osvojili ekipno 3. mesto v kategoriji STAREJŠE DEKLICE, Sergej Aškerc pa je med posamezniki v kategoriji STAREJŠI DEČKI prav tako osvojil 3. mesto (mentorica Neža Kokalj). 


Šolskega tekmovanja v znanju angleščine (mentorici Maja Krivec in Maja Kukovič Badovinac) se je udeležilo 12 učencev 8. razreda in 7 učencev 9. razreda. Bronasto priznanje so prejeli Tin Vitan Trošt, Mirjam Nabergoj, Zara Victoria Pavlin, Elisa Kožuh Nava in Gala Vrezec (8. razred) ter Leon Lucas Pogačar, Andrej Kotnik in Amaris Marolt (9. razred). Tin Vitan Trošt in Leon Lucas Pogačar sta se uvrstila na državno tekmovanje.


Naše učenke so na prvenstvu OŠ Ljubljane v odbojki prepričljivo premagale ekipi OŠ Vodmat in OŠ Ledina in si priborile nastop v drugem krogu, kjer pa smo kljub odlični igri žal za las zgrešile finale (mentorica Saša Dremelj).


Na prvenstvu OŠ Ljubljane v ciklokrosu je Jakob Dokl (5. a) osvojil odlično 3. mesto.


Tekmovanje v znanju računalništva Bober (mentorica mag. Majda Jurkovič) je namenjeno učencem, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Poudarek ni na programiranju in poznavanju tehničnih podrobnosti, pač pa na širši tematiki in reševanju problemov s tega področja.

Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo novembra 2023, je sodelovalo 71 učenk in učencev 6., 7. in 8. razreda. Bronasto priznanje je prejelo 19 tekmovalcev: Filip Djordjević, Matej Ermenc, Amelie Miglič Kep, Ajana Obrstar Stojković,  Cristina Pilar Pavlin, Živa Vidmar Tomažič in Lana Penca (6. razred), Mila Adamič Metlikovič, Adam Bučar, Anastasia Čretnik, Nala Lovec Zgonik, Olivija Pirc HrepevnikLucija Rovere in Vitomil Vodopivec (7. razred), Jure Culiberg, Vladimir Iakovlev, Adi Ibrahimi, Bine Jurman, Urban Kališek in Mila Vute (8. razred).

Filip Djordjević (6. a) in Anastasia Čretnik (7. b) sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 13. 1. 2024, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. 


Na šolskem tekmovanju v logiki (mentorica Mateja Penca) je tekmovalo 24 učencev (6. razred - 4, 7. razred - 8, 8. razred - 8, 9. razred - 4)

Bronasto priznanje so prejeli Živa Vidmar Tomažič (6. razred) ter Vida Javornik, Olivija Pirc Hrepevnik, Mila Martić, Anastasia Čretnik in Svit Kozina (7. razred). Na državno tekmovanje so se uvrstile Vida Javornik, Mila Martić in Olivija Pirc Hrepevnik, ki je osvojila srebrno priznanje.

Zara Victoria Pavlin, Gala Vrezec in Urban Kališek (8. razred) ter Andrej Kotnik in Ana Javorič Sousa (9. razred) so na šolskem tekmovanju prejeli priznanje o udeležbi. Zara Victoria Pavlin in Andrej Kotnik sta se uvrstila na regijsko tekmovanje, kjer je Zara Victoria Pavlin prejela bronasto priznanje.


Šolskega tekmovanja v znanju biologije (mentorica Ana Lea Dornik) sta se udeležila dva učenca 9. razreda. Andrej Kotnik je osvojil bronasto priznanje.


Na šolskem teku v okviru Ljubljanskega maratona je Kajetan Pertot Weis osvojil 1. mesto med ljubljanskimi osnovnošolci in 3. mesto v državi.


Na prvenstvu OŠ Ljubljane v jesenskem krosu je Pino Cacovich osvojil 3. mesto.Na ekipnem prvenstvu OŠ Ljubljane v atletiki so naši učenci odlično zastopali šolo. Najodmevnejši rezultat je dosegel Leon Lucas Pogačar, ki je bil drugi v skoku v višino (mentorji Aljaž Bednar, Saša Dremelj, Neža Kokalj).