Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 9 ali starejši. Spletna stran uporablja napredne tehnologije in se zato lahko ne prikaže pravilno. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite na novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletne varnosti in zasebnosti.

Mediatorji in prostovoljci v Infodromu

 
 
V naši šoli se učenci že več kot deset let prostovoljno učijo postati vrstniški mediatorji. Učenje in druženje bodočih vrstniških mediatorjev poteka v skupini. Preko iger vlog se učijo prepoznavati čustva, aktivno poslušati in razumeti različnost pri videnju situacij, sporov. Učenje je prijetno, povezano z mnogimi poučno-zabavnimi trenutki.
Tudi na področju prostovoljstva so naši učenci zelo aktivni. Vsako leto imamo več kot 30 učencev, ki na različne načine pomagajo sovrstnikom pri učenju, se z njimi družijo in s tem tkejo vezi, ki bodo morda tudi, ko bodo zapustili osnovnošolske klopi, ostale nepretrgane.
 
Naš učenec Tomaž Vito Korenjak Jaklič je odličen prostovoljec in zelo dejaven na področju mediatorstva. Poleg še enaindvajsetih prostovoljcev naše šole je tudi on prejemnik naziva Junak našega časa, ki ga vsako leto podeljuje Slovenska filantropija.  
 
In ker dober glas seže  v deveto vas, so o prostovoljcih in mediatorjih v naši šoli slišali tudi na RTV Slovenija. O njihovem delu so posneli kratek prispevek, ki je bil na sporedu 3. 1. 2020 ob 18.00 na TV SLO 1.  
 
©2014 Osnovna šola Toneta Čufarja